The Body Buddy - op gewicht blijven zonder te jojoën

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 43

 

 

 

patronen 3

 

HERKEN jij één van deze PATRONEN? Ik heb HET antwoord, hoe je er vanaf komt.

Mensen leven in verschillende patronen:

Het zogeheten Jojo-patroon en het dromen-hopen-wensen-patroon.

Jojo-patroon:

Je gaat aan de slag, het is best pittig en op een gegeven moment merk je dat je vakantie of meerdere feestjes hebt en toch even wat minder goed op je voeding gaat letten. En die 5 kilo waar je de afgelopen 2 maanden hard aan hebt gewerkt om eraf te krijgen, komt er sneller bij dan je door had. Totdat je op het punt komt dat je denkt, ‘shit, nu moet er toch echt weer wat gebeuren’. Zodat je weer hard aan het werk gaat. Constant hard werken en achterover leunen afwisselen is jojoën. Dit gaat je never-nooit blijvend resultaat brengen. Het kost ontzettend veel energie.

Dromen-hopen-wensen-patroon:

Je leeft in een cirkeltje. Je doet elke dag precies hetzelfde, maar je verwacht stiekem wel ander resultaat. Dus als jij al jaren één keer per week naar de sportschool gaat, één keer per week gaat voetballen en op een bepaalde manier eet en steeds maar raar opkijkt dat je niet afvalt. Dat is hopen en dromen, als je acties na een paar weken geen verandering brengen, zullen ze dat een aantal maanden later ook niet doen. Het altijd herhalen wat je al deed, wat niet zorgt voor de resultaten die jij wilt, gaat ook absoluut geen nieuw resultaat brengen.

Iedereen heeft momenten waarop je geen zin hebt, waarop het lastig is om tijd te vinden voor trainingen, om tijd te vinden om het eten voor te bereiden…

Er is maar 1 tip die ik je kan geven! Stop met STOPPEN.

Begin aan iets en maak het af! Ga niet van sportschema naar sportschema of ga niet van dieet naar dieet.

Besluit wat je gaat doen en STOP NIET totdat je het doel bereikt hebt!

Als je begint met het besluit om niet meer te stoppen, enkel aanpassingen te doen waar nodig, maar je gaat door, dan is het simpelweg een feit dat jij het doel gaat halen!

Het volgende stappenplan heb je daarbij nodig:

 1. Besluit wat je wilt gaan bereiken, wat is je doel?
 2. Besluit welke acties je daarvoor moet ondernemen.
 3. Begin met die acties!
 4. En stop niet met het uitvoeren van die acties, totdat jij je doel behaald hebt!

Echt waar! Resultaat gegarandeerd! Heb je het doel bereikt?.... Yes!....

Stel direct weer een nieuw doel, ga niet achterover leunen! En blijf de acties doen, die nodig zijn om het doel te halen!

 

Lees ook: https://www.thebodybuddy.nl/nieuws/43-doelen-halen-doe-je-zo

 

 

 • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
  Femke Thole
 • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
  Donald van der Werff
 • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
  Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196