The Body Buddy - Boek

 

 

voor en achterkant cover 2 klein

 

Het land van de lieve glimlach

Op haar dertigste heeft Esther haar leven goed op orde: ze heeft een goedlopend bedrijf, een toffe vriendengroep, zit lekker in haar vel. Tot een ingrijpende gebeurtenis ervoor zorgt dat ze zichzelf kwijtraakt. Om los te komen en weer passie te vinden voor het leven gaat Esther op reis door Thailand: het land van gele curry's, glimlachende mensen, heerlijke (en soms pijnlijke) massages en prachtige natuur. Al haar ontmoetingen, belevenissen, gedachten en angsten vertrouwt ze toe aan papier, waarbij ze niet bang is om zichzelf kwetsbaar op te stellen - ze schuwt de soms harde realiteit niet en is hilarisch eerlijk. Bovendien geeft ze tips over training, voeding en mindset (ooit van het reptielenbrein gehoord? Jij hebt 'm ook...), dus je kunt er ook nog eens een hoop van leren!

 

 

 

Bestel het boek direct!

Lees gratis het eerste hoofdstuk!

 

 

Reviews: 

 

Het boek 'Het land van de lieve glimlach' van Esther de Boer is ideaal leesvoer als je even wilt ontsnappen uit het dagelijks leven. Thailand wordt in volle glorie omschreven wat je het gevoel geeft alsof je er zelf bij was. In het boek omschrijft Esther haar zoektocht naar passie. Iets wat herkenbaar is voor menig mens. Het verhaal leest makkelijk weg. Er zit een snel tempo in. Ik raad het boek zeker aan!

Stephanie

 

Ik heb met plezier het boek uitgelezen. Het boek leest makkelijk weg. De schrijfster neemt je mee door het mooie Thailand op haar eigen avontuur en laat je hilarisch en rechtdoor zee kennismaken met de mooie plekken in het land, eten, liefde en gezondheid (een Nederlandse eat, pray, love, maar met een goudenrand van healthy fun lifestyle). Je krijgt bewust en onbewust geweldige tips mee. Uiteindelijk zul je zien dat je het boek sluit met een glimlach naar jezelf.

Daniël

 

Knap hoe Esther de lezer laat meereizen met haar bijzondere reis door Thailand en daarnaast alles op zo'n manier vertelt dat je ook letterlijk gaat meeleven. Heb meegelachen op de leuke momenten, meegehuild op de momenten dat ze opgaat in haar gedachten en daarbij veel nieuwe inzichten geleerd! Een eerlijk, openhartig en mooi boek. Het leest erg makkelijk weg - na twee avonden kon ik hem al bij de 'gelezen' boeken voegen!

Sheilah

 

Hier in het westen van Schotland heb ik de afgelopen 2 weken je boek gelezen. Op de momenten dat mijn vrouw en mijn twee kinderen een film keken, pakte ik de laptop om te luisteren naar je boek. Esther, ik heb je boek met heel veel plezier gelezen. Mijn respect voor jou als persoon was al groot en is na het lezen van je boek alleen maar groter geworden. Wat een eerlijk, oprecht en moedig verhaal. Je schrijft heel aantrekkelijk. Het is net alsof ik je hele reis beeldend kan meemaken. Bewustwording op het gebied van voeding neem ik ook mee uit je boek. Moest er de afgelopen twee weken tijdens onze vakantie best wel eens aan denken. Tja en Thailand stond eigenlijk nooit op mijn lijst van landen waar ik naar toe wil gaan. Ik ben daar na het lezen van je boek niet meer zo zeker van.

Wiebe

 

Dit boek leest lekker weg en vertelt een mooi en persoonlijk verhaal van een echte powervrouw. De omschrijving van het ultieme geluksmoment was zo herkenbaar, wat een heerlijk gevoel!

Gerda

 

wauw, wat een mooi boek heb je geschreven.
Puur, oprecht en vanuit jouw gevoel, wat knap!
Je had er wel zakdoekjes bij mogen leveren, vanaf bladzijde 132 tot het einde. ;-)
Het is net alsof ik Thailand nu een beetje ken.

Corine

 

Heel veel lachen, af en toe een traan; Esther neemt je mee in haar gedachten en belevingswereld tijdens een prachtige reis door Thailand.

In haar eentje, hopende haar liefdesverdriet daar te kunnen laten, ontmoet ze mooie mensen, geniet ze van de natuur en massages (de meeste dan), sport ze en eet ze vooral heel veel lekkere Thaise maaltijden.

Haar open- en eerlijkheid siert haar. Als je dit boek uit hebt, heb je het gevoel dat je haar (beter) kent. Het zorgt er ook voor dat je dit in één ruk uitleest, want door de manier van schrijven word je helemaal het verhaal in getrokken.

Daarnaast is het óók nog eens een leerzaam boek door alle informatie die ze deelt over ons (reptielen)brein, calorieën en bewegen.

Als je nog nooit in Thailand bent geweest, dan wil je dat zeker na het lezen van dit mooie boek!

Liza

  

In 'het land van de lieve glimlach' neemt de schrijfster ons mee naar Thailand. Haar liefdesverdriet gaat met haar mee op reis of ze nu wil of niet. Lukt het haar dit verdriet in dit mooie land met vriendelijke, glimlachende mensen milder te laten worden?

Door het thuis laten van haar mobiel neemt ze bewust even afstand van het thuisfront. Los van alle sociale contacten, gaat ze op een open en ontwapenende manier het contact aan met de bewoners van Thailand en toeristen, die ze ontmoet. Ze neemt de lezer van uur tot uur, van dag tot dag mee in haar passie voor voeding, gezond eten en sporten en om samen met haar te genieten van de natuur en cultuur in dit land.

Dit autobiografisch reisverhaal is te vergelijken met een kijkdoos: de schrijfster geeft ons een inkijk in haar persoonlijke leven en verstaat de kunst de meest intieme gedachten en gevoelens met ons te delen.

Het verhaal is luchtig geschreven en plezierig om te lezen.

Zondermeer een aanrader.

Jur

 

Wat een prachtig boek. Ik heb hem in een dag uitgelezen. Een open en eerlijk verhaal van een dertiger opzoek naar zichzelf. Daarnaast krijg je tips over voedingspatronen, mindset en sporten op een geestige manier zonder belerend te zijn. Leuk voor iemand die naar Thailand gaat, maar zeker ook voor de 'gewone' lezer, omdat Esther zeer vermakelijk schrijft.

Lotte

 

Esther heeft een ontwapenende oprechte schrijfpen. Mooi hoe ze haar gedachten en gevoelens aan het papier toevertrouwd heeft en deze met de lezer deelt. Dat ze dat doet in een voor haar en voor mijzelf onbekend stukje van de wereld is helemaal mooi. Vele gevoelens en gedachten zijn herkenbaar voor mij. Ikzelf ben ook jaren een perfectionist geweest met de nadruk op geweest. Met vallen en opstaan heb ik daar afstand van kunnen nemen. De gevoelens en gedachten die Esther beschrijft ten aanzien van haar liefdesverdriet, zijn ook herkenbaar. Met name het gevoel van gefaald hebben, heb ik ook ervaren toen mijn eerste liefde voorbij was. Heerlijk hoe Esther haar mening deelt over gezonde voeding, ook hierin herken ik veel. Je hebt maar een lijf, ben daar eens wat liever voor denk ik dan. En superrr hoe ze beschrijft wat bewegen voor je lijf doet, helemaal waar! Ik heb erg van het boek genoten.

Maria

 

Wat een geweldig boek. Leest lekker weg, zeker omdat het open en eerlijk is. Esther neemt je mee op reis met een goed gevulde rugzak door Thailand en wil onnodige ballast zoals liefdesverdriet en perfectionisme uit haar rugzak halen en achterlaten in Thailand. Of dat lukt? Lees het zelf. Een aanrader!

Patrick

 

Dit boek leest fijn en is echt typisch Esther: eerlijk en open! Zelf ben ik nog nooit in Thailand geweest, maar door Esther haar beeldende omschrijvingen kan ik me er toch een goed beeld van vormen. Ik vond het boeiend en intiem om meegenomen te worden op reis, zowel in letterlijke zin als Esthers zoektocht naar zichzelf. Het is een heel stoer en dapper boek geworden: juist doordat zij zich kwetsbaar opstelt.

Marion

 

Het boek is makkelijk te lezen en geeft je heel veel informatie over voeding, Thailand, mindset en sporten. Esther geeft de lezer een eerlijke inkijk in haar leven. Bewonderenswaardig hoe ze dit allemaal heeft opgeschreven. Het boek heeft erg vaak een glimlach op mijn gezicht gebracht, ondanks dat het over het verwerken van liefdesverdriet gaat.

Anja

 

Superleuk boek! Ik vind het zo knap hoe Esther haar eigen gevoelens zo goed en mooi beschrijft. Zelf herken ik er ook wel zaken in die ikzelf ook heb meegemaakt na een relatiebreuk na een relatie van elf jaar en toen ook weer voor het eerst alleen op reis ging. Het boek is voor mijzelf ook weer een mooie eye-opener wat betreft de juiste voeding en de beweging wat ieder mens toch nodig heeft. Door het lezen van het boek heb ik ook weer de drive gevonden om actiever de bootcamplessen op te pakken bij Esther.
Complimenten voor Esther dat het haar weer is gelukt om dit mooie doel, het schrijven van een boek, te realiseren. Met een superleuk en mooi eindresultaat. Een aanrader voor iedereen om het boek te lezen, een mooi verhaal met ook nog eens nuttige tips en adviezen.

Trea

 

Heerlijk ontspannen om te lezen. Heel ontwapenend geschreven.

Bob

 

Het boek van Esther leest vlot weg. Het neemt je mee op reis zowel letterlijk als figuurlijk. De reis door Thailand en de reis door de ziel van Esther. Bijzonder hoe een gebeurtenis je helemaal van je padje kan brengen. Esther vond haar pad weer terug en vertelt daar mooi over (alsof ze het verhaal aan je voorleest). Het laat zien dat je lichaam en geest een zelfhelend systeem is, maar dat het niet vanzelf gaat en zeker niet gemakkelijk.

Elbrich

 

Ongeveer een jaar geleden volgde ik bootcamptraining bij Esther. Het was altijd heel gezellig en sportief. Toen ik zwanger werd heb ik zelfs door kunnen sporten. Esther vertelde me wat ik wel en niet kon doen. Tot ik het zelf te zwaar vond worden en overstapte naar yoga. Ik bleef Esther haar nieuwsbrieven ontvangen en lezen. Soms leenden we een boek aan elkaar uit. En toen was daar ineens haar boek! Dat wilde ik natuurlijk ook lezen. Al lezend in de zon kreeg ik zin in Thais eten, massages en dacht ik er overna of ik dat stukje chocolade nu wel of niet zou nemen. De dag nadat ik het boek uit had ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer gaan hardlopen. Een leuk boek dat je aan het denken zet over je eigen eet- en beweeggedrag.

Femke

 

Wat een leuk boek! Esther neemt je mee op haar reis door Thailand en is daarbij ontzettend open en eerlijk over haar gevoelens en gedachten. Bij vlagen heel herkenbaar voor iedereen die wel eens liefdesverdriet gehad heeft en daarnaast leerzaam wat betreft voeding en mindset. Want Esther geeft heel concrete tips over trainen, sporten en voeding, maar nog meer pikte ik gewoon tussen de regels door op. Daardoor voelt het heel vrijblijvend en relaxt. Echt een top boek voor een ontspannen middagje in de zon; het laat je geheid met een glimlach en een nieuwe dosis motivatie en inspiratie achter.

Marjolijn

 

Heerlijk om te lezen. Net of je zelf even in Thailand bent. Eerlijk, luchtig en beeldend geschreven.

Sarolta

 

Voor iedereen die op reis wil, naar jezelf of naar een ander land, is dit boek een must. Esther neemt je met haar humor en no-nonsens aanpak mee op avontuur. Ik heb verschillende keren hardop gelachen en neem mijn petje af voor de doortastende manier hoe zij verschillende situaties aanpakt. Kortom, hier schrijft een badarse chick met de nodige zelfspot. Wie wil dat nou niet lezen?

Annemijn

 

Wat een mooi, leuk, grappig, open en oprecht boek heb je geschreven!! Ik heb het met veel plezier in iets meer dan twee dagen helemaal uitgelezen. Dat betekent voor mij dat je een goed boek hebt geschreven die pakkend en interessant genoeg is om in te blijven lezen! Heel erg knap gedaan. Ik heb gelachen, met je meegeleefd en zelfs een brok in mijn keel gehad op het moment dat jij hebt ervaren hoeveel liefde er om je heen was. Dat raakte mij. Bij vlagen voor mij een bekend proces van leren verwerken en accepteren en een manier vinden om weer te genieten van de dingen om je heen en welke dingen er belangrijk zijn in het leven. Ik ben nieuwsgierig geworden naar Thailand, de rust, de natuur en de mensen die daar zijn. Knap dat je zo op je eigen manier hebt kunnen schrijven dat ik je in mijn hoofd kon horen praten.

Manon

 

Een prettig leesbaar boek dat je volledig meeneemt op reis naar Thailand, de wereld van voeding en sportiviteit. De openheid waarmee Esther zich blootgeeft zorgt gelijk voor een gevoel van binding en interesse om verder te lezen. Ideaal boek om gedurende de vakantie in weg te dromen en te fantaseren over Thailand om vervolgens na de vakantie lekker aan de slag te gaan met voedings- sport- en mindsettips!

Wilco

 

Esther je boek leest fijn! Voor mij komt dat door je verfrissende eerlijkheid en humor. Ik snap je grapjes :) Heel fijn om je oprechtheid te lezen en je discipline is schrikbarend confronterend. Je bent een voorbeeld voor mensen die zichzelf smoesjes vertellen om niet te hoeven doen wat ze zeggen graag te willen doen. Ik geloof echt dat wanneer ze jou als personal trainer hebben, geen lat te hoog ligt. Alle goeds gewenst!

Alfons 

 

Esther de Boer heeft met Het land van de lieve glimlach een boeiend en ontroerend boek geschreven. Met droge humor en mooie omschrijvingen neemt ze de lezer mee op haar reis naar Thailand en in haar gedachtewereld. Een vlot geschreven boek met stof tot nadenken.

Renate

 

Ondanks het sluiten van de grenzen toch nog een beetje het gevoel op reis te zijn met het boek van Esther.

Bas

 

Een mooi en eerlijk verhaal over een moeilijke periode in het leven van een dertiger en haar reis om zichzelf terug te vinden. Esther is erg eerlijk naar zichzelf en haar lezers en windt er geen doekjes om. Erg leerzaam (en confronterend) voor mensen die toegeven aan het reptielenbrein, zoals ik...

Tim

 

 

 

 

 

Bestel het boek direct!

 

 

 

 

  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196