The Body Buddy - Wie

IMG 5200

Wie

 

Als eenjarige draaide ik mijn hoofd kwaad weg. Een dag later kwamen mijn ouders erachter dat ik niet geholpen wilde worden met eten, ik wilde het zelf doen. De drang naar zelfstandigheid en controle zat er al vroeg in. Dit geldt ook voor mijn winnaarsmentaliteit. Ik deed in mijn jeugd fanatiek aan judo en atletiek. Ik ging altijd vol voor de winst en gaf nooit op totdat het doel was bereikt.

ik jong

 

Ook op de middelbare school gaf ik alles. Mijn ouders moesten regelmatig zeggen dat ik ook even mocht ontspannen in plaats van alleen maar leren en huiswerk maken. Na de HAVO ging ik het leger in. Ik ging naar de Algemene Militaire Opleiding in Oirschot. Mijn gedrevenheid viel al snel positief op bij de officieren, waardoor ik na de algemene opleiding werd voorgedragen voor de Koninklijke Militaire School. Een jaar later ging ik als sergeant naar Afghanistan. En weer een jaar later nogmaals op uitzending als leidinggevende van een grote groep jonge soldaten. Ik was zelf pas 22. 

 

militair

 

Mijn sterke geldingsdrang toonde ik ook als militair op een ludieke manier. Zo besloot ik de Coopertest, een standaard 12 minuten conditietest die wordt afgenomen, achteruit te rennen. Dit deed ik als protest tegen de in mijn ogen veel te lage vrouweneis van 1900 meter t.o.v. de manneneis van 2400 meter. Ik wilde laten zien dat het echt te makkelijk was. Met ruim 300 meter boven de minimumeis, gaf ik met mijn achteruitrennen een duidelijk statement af.

 

Naast mijn baan als militair startte ik in 2013 mijn eigen bedrijf. In 2015 waren mijn ambities zo groot dat ik eervol ontslag nam bij defensie en fulltime ondernemer werd. 

 

Ik was heel actief en druk met mijn bedrijf. Vanwege mijn hoge bewijsdrang en prestatiedrift zei ik 'ja' tegen elke opdracht en was ik altijd aan het werk. Wanneer ik een beetje tijd kon vrijmaken deed ik mee aan hardloopwedstrijden. Niet omdat het mijn hobby was, maar omdat ik ook daar weer kon presteren en zo mezelf kon doen laten gelden. Ik behaalde hiermee mijn hardloop- en omzetdoelen, maar voor mijn gevoel was het niet goed genoeg. Ik was succesvol, maar ik voelde zelf geen voldoening. 

 

thumbnail Screenshot 2023 02 25 16 55 11 65 a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6

 

Vroeger op school durfde ik de hoofdzaken niet van de bijzaken te scheiden waardoor ik alles ging leren. Bij defensie wilde ik niet onderdoen voor de mannen, ik stond mijn mannetje in de mannenwereld. Tijdens de start van mijn bedrijf deed ik alles voor mijn klanten, mijn eigen gezondheid en vrije tijd waren ondergeschikt. Ik gunde mezelf geen vrije tijd voor ontspanning want ik wilde geen tijd verspillen. Hard werken stond voor mij gelijk aan mijn waardigheid. Zelfs in mijn personal training sessies met klanten moest ik van mezelf alle trainingen die ik gaf meedoen, omdat ik in mijn ogen niet hard genoeg werkte als ik ernaast stond. Deze mentaliteit vormde een rode draad in mijn leven.

 

Van de Landmacht kreeg ik als oud-militair drie coaching sessies cadeau. Dat kwam als geroepen! Zo leerde ik Marieke kennen. Als coach hield ze mij zonder te oordelen de spiegel voor die ik nodig had. Tijdens de eerste gesprekken kwam ik al tot het verhelderend inzicht dat alles bij mij om hard werken en bewijsdrang draaide. Ik maakte alles belangrijk, behalve mezelf. Dit was een cruciaal inzicht.

 

We werkten samen aan het stellen van prioriteiten en met name dat ik van mezelf de belangrijkste prioriteit moest maken. Ik raakte direct geïnspireerd en besloot het geleerde te implementeren in mijn dagelijkse realiteit. Dit heeft geresulteerd in het vrij nemen op de zaterdagen. Normaliter gaf ik op deze zaterdagen zelf trainingen of nam ik deel aan hardloopwedstrijden. Maar nu maakte ik die tijd vrij voor ontspanning en plezier. Tijd om muziek te maken en andere leuke dingen te doen met vrienden of gewoon in alle rust met mezelf te zijn.

 

thumbnail Screenshot 2023 02 25 16 52 38 62 a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6

 

Ik begon in die tijd op te merken dat veel andere vrouwen ook moeite hadden met het juist prioriteren van zaken, met name een prioriteit maken van zichzelf. Dit uitte zich bij hen vooral op het gebied van voeding en gezondheid.

 

De nieuw gecreëerde vrije tijd en rust in mijn eigen leven gaf me nog meer de gelegenheid om samen met Marieke te werken aan het ontwikkelen en tot uiting brengen van mijn vrouwelijke kant. Deze had ik in mijn defensietijd en door constant mijn mannetje staan in het leven, een beetje teveel aan de kant geschoven. Ik werd hierdoor zachter en prettiger in de omgang waar nodig en ik begon me tevens vrouwelijker en leuker te kleden. Deze shift had een zeer gunstig effect op mijn privé en sociaal leven.

 

thumbnail Screenshot 2023 02 25 16 53 59 94 a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6

 

Ondertussen ging ik aan de slag met het maken van The Body Buddy kookboek met als doel om de vrouwen, die hebben besloten van zichzelf een prioriteit te maken, te ondersteunen en te ontzorgen op het gebied van hun gezondheid. Zodat zij zorgeloos kunnen genieten, afvallen en op dit vlak blijvend het gewenste resultaat kunnen boeken.

 

Het traject met Marieke heeft mij doen voorkomen dat ik mezelf zou blijven wegcijferen. Zonder de coaching sessies zou ik nu nog steeds 'ja' zeggen tegen alle opdrachten, geen vrije tijd hebben, niet zo onbevooroordeeld naar mijn medemens kijken en zou ik in mijn eigen ogen nooit succesvol en goed genoeg zijn geweest.

 

Daarnaast heeft ze mij in laten zien dat ik niet alleen een effectieve participerende leider ben, maar ook een zeer goede observerende leider kan zijn. Het voelt nu helemaal oké om bijvoorbeeld niet alle trainingen die ik geef fysiek mee te doen. Ik kan dat stuk nu veel gemakkelijker loslaten. Zonder de coaching zou mijn eigen gezondheid ondergeschikt zijn aan de trainingen die ik geef, waardoor ik dit werk waarschijnlijk na mijn 40e niet meer zou kunnen doen.

 

Vandaag de dag ben ik productief i.p.v. druk. Ik heb nog steeds een hoge standaard en de wil om te winnen, maar ik ben niet te hard voor mezelf en anderen. Ik heb geleerd van mezelf een prioriteit te maken en in algemene zin beter mijn prioriteiten te managen. En niet te vergeten, neem ik nu met een gerust hart de nodige tijd voor mijn ontspanning en plezier. “Work hard. Play hard” luidt nu het motto. Zonder de inzichten die Marieke mij gaf zou ik heel veel leuke Netflix series gemist hebben. ;)

 

09 06 2022 studiofotosessie Esther de Boer klein formaat LSFotografie 20

 

Het heeft mij zoveel meer rust, balans en voldoening gebracht dat ik daarom geïnspireerd ben geraakt om hetzelfde verschil te maken in het leven van andere ambitieuze vrouwen die zich in mijn verhaal herkennen. Deze klanten noem ik mijn buddies en ik bied hen ondersteunende begeleiding in het unieke en transformerende proces dat mijn Buddy Formule heet. Het is mijn missie om met mijn formule het grote positieve verschil te maken in het leven van deze Buddies, net zoals ik heb mogen ervaren in mijn eigen leven op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196