facebooklinkedin

 

 

nieuwe cover

 

Bestel het kookboek!

 

Op deze pagina lees je alles, maar dan ook echt alles over:

The Body Buddy Kookboek - Grip op je gewicht met recepten op maat

Stel, je wilt afvallen. Je gaat diëten, je bereikt je ideale gewicht – hoera! – maar vervolgens kom je weer aan. Je probeert een ander dieet, maar het resultaat is hetzelfde.

Dat kan anders!

Dit kookboek levert je complete dagmenu’s met flexibele recepten, dus er is alle ruimte om een menu samen te stellen dat bij jou past en met ingrediënten te werken die jij lekker vindt. Omdat het bij afvallen voor een groot deel om calorieën gaat (meer verbranden dan je binnenkrijgt), zijn ze allemaal voor je geteld. Hoe handig is dat! 

Het kookboek bestaat uit zes categorieën die je hele dag vullen: van ontbijt tot avondsnack. Alle recepten binnen een categorie bestaan uit dezelfde hoeveelheid calorieën. Doordat bijvoorbeeld alle diners uit 500 calorieën bestaan, maakt het niet uit of je voor een koolhydraatarm recept kiest of voor een heerlijke pasta, het resultaat is hetzelfde! Je hoeft geen vast voedingsschema te volgen, je kiest gewoon maaltijden die bij je huidige voedingspatroon passen. En met Esthers heerlijke recepten kan je oneindig variëren. 

Het flexibele menu in dit kookboek bestaat in totaal uit 1700 calorieën. Maar iedereen is anders! Dus door eerst te bepalen wat voor jou de ideale hoeveelheid calorieën is en je menu’s daarop aan te passen, is het gemakkelijk om ook na het bereiken van je streefgewicht vol te houden.

Dus geen gedoe met shakes of vasten, geen voortdurend trekgevoel, geen gejojo: dit boek helpt je om verantwoord af te vallen met blijvend resultaat! Wat wil je nog meer?


Uniek concept 

· Verantwoord afvallen
In 5 stappen stel je een persoonlijk en realistisch doel 

· Gewicht verliezen zonder trek 
Het verzadigingsgevoel wordt per recept aangegeven 

· Oneindig variëren met altijd hetzelfde resultaat 
Alle lunches 350 kcal, alle diners 500 kcal et cetera 

· Eenpersoonsrecepten 
Makkelijk te vermenigvuldigen 

· 130+ recepten 
Altijd keuze uit vlees/vis en vegetarisch

 

280704429 705806413982880 898373085725592903 n 

 

Recensies:

 

Een fijn overzichtelijk hulpmiddel voor een gezonde leefstijl waarbij meten = weten the key is! Daarnaast een eye-opener hoeveel en lekker je nog kunt eten wanneer je wilt afvallen. Kortom een echte aanrader!!

Renate

 

Zelf bepalen wat je eet met ontzettend lekkere recepten voor elk moment van de dag. Aanrader om dit kookboek aan te schaffen!

Jantine

 

Na het Online Fit programma voor vrouwen volbracht te hebben (en ook alweer een aantal keer opnieuw gedaan) kon het niet uitblijven ook het kookboek te kopen. Inmiddels al eventjes in huis en het boek is zeker een aanrader. Alles staat duidelijk omschreven en sluit echt aan op wat je nodig hebt. Zelfs voor iemand (ik dus) die niet zo van koken houd, ervaar ik hier wel plezier in. Mede omdat de keuze reuze is en variatie goed mogelijk. Zeker een goed hulpmiddel bij het op gewicht blijven en afvallen.

Sheila

 

Al een aantal jaren doe ik bootcamp bij Esther met heel veel plezier! Iedere bootcamp is weer anders door Esther haar creativiteit. En er is ruimte voor gezelligheid, maar ze laat ons ook goed zweten. Dikke aanrader! Esther heeft een top kookboek geschreven, waarbij je zonder echt grote veranderingen in je eetpatroon afvalt! Een methode die goed op lange termijn vol te houden is en resultaat levert. Esther heeft alle calorieën geteld, je hoeft alleen het recept te volgen. Het geeft veel inzicht in wat je allemaal aan calorieën onbewust in je mond stopt. Tot nu toe 3 kilo afgevallen, zonder dat het echt moeite kostte.

Lisette

 

Een zeer overzichtelijk boek waar je met gemak je ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en avondsnack uit kunt kiezen en zo aan de gewenste calorieën kunt komen om af te vallen of op gewicht te blijven. Esther heeft alle recepten heel duidelijk beschreven en er is voldoende variatie. Mijn favorieten zijn de groene smoothie en de Mexicaanse rijst met kidneybonen. Wat ik extra prettig vind zijn de harde kaft en de prachtige foto's die het geheel een heel verzorgd uiterlijk geven.

Mattie 

 

Mooi design. Echt een simpele methode. Als je je aan het boek houd bereik je je doel. Dat komt omdat je je caloriebehoefte voor in het boek berekent aan de hand van een formule. De recepten zijn smaakvol en een feestje. Ook goed te combineren met kinderen, sport en slaap want de recepten zijn makkelijk te bereiden. Dit en nog meer smoesjes kun je dus niet meer gebruiken.

Leonie

 

Wat een tof kookboek! Ik had tot voor kort een hekel aan koken, zeker na een lange werkdag. De kookboeken die ik heb geprobeerd te volgen, liggen nu stof te happen op een plank. Het kookboek van Esther bestaat uit heerlijke gerechten, veel variatie en bestaat uit normale ingrediënten. Die je niet hoeft te zoeken in de winkel of waarvan je eerst via Google een afbeelding moet zoeken om aan het winkelpersoneel te laten zien. Nu loop ik al een aantal weken met alleen maar gezonde ingrediënten de winkel uit. De stelling waar het snoep en de chocolade ligt, wordt zonder enige moeite overgeslagen. Ik voel mij door alle gezonde gerechten een stuk fitter en ben al wat kilo's lichter, kortom een win-winsituatie.

Corine

 

Wat een lekker boek is dit! The Body Buddy Kookboek van Esther de Boer is niet alleen eclectisch gevarieerd en afwisselend, het is ook nog eens het beste voor je lijf. Als je een beetje geeft om gezond en lekker eten dan is dit een prima inspiratiebron.

Ro

 

Het boek heeft mij supergoed geholpen bij het bereiken van mijn doel: afvallen op een niet-vervelende manier met lekker en gevarieerd eten.

Rob

 

Literair agent* Hanneke van de Water (eigenaar HT-C Communicatie, copywriter, literair agent, boekmarketeer, recensent en redacteur) schreef het volgende over mijn boek:

"Ik ben heel enthousiast! Zo, dit als binnenkomer, nu wat gedetailleerder: ik heb met interesse en plezier jouw kookboek gelezen en ik werd blij van de sprankelende stijl en het enthousiasme waarmee je het geheel presenteert. Bovendien leg je het 'systeem van afvallen' ook fijn uit, waarbij de lezer achterblijft met het gevoel: dit kán ik!
Het ontwerp ziet er fris en fijn uit en ondersteunt het enthousiasmerende tekstgedeelte. De foto's zijn geweldig!"

* Een literair agent is een tussenpersoon tussen een auteur en een uitgeverij.

 

Esther kookboek kleine bestanden onbewerkt 186

 

Een calorie is een calorie, net zoals een liter een liter is en een kilometer een kilometer. Wel kun je een kilometer op verschillende manieren afleggen: met de fiets, lopend of met de auto. En zo kun je het ook zien bij calorieën. In het ene product zitten meer calorieën dan in het andere, maar een calorie is en blijft een calorie. Er bestaan naast verschillende ook geen gezonde of ongezonde calorieën, want een calorie is alleen maar een meeteenheid.

 

279626997_697962428100612_4096800870331448396_n.jpg

 

Het zijn recepten voor de hele dag. Het is een kookboek volledig op maat omdat je bij elke maaltijd zelf kunt kiezen wat je eet. Je hoeft je huidige voedingspatroon niet compleet aan te passen. Brood bij het ontbijt of liever yoghurt met fruit? Wraps als diner of vanavond een pasta? Het maakt niet uit wat je kiest, het resultaat blijft hetzelfde!

 

279421938_693790108517844_5626335676315324225_n.jpg

 

Ik kan je alvast een paar dingen vertellen die dit kookboek zo bijzonder maken:

Je kan oneindig variëren met altijd hetzelfde resultaat!
Het boek bestaat uit categorieën: ontbijt, lunch, tussendoortje, diner, avondsnack en drinken. Alle ontbijtjes bestaan uit 300 kcal, alle lunches uit 350 kcal, alle diners uit 500 kcal enzovoort. Het maakt dus niet uit welke maaltijd je kiest, want het klopt altijd!

Dit kookboek en dit eetpatroon past altijd bij jou!
Jij bepaalt lekker zelf wat je eet en drinkt, elke maaltijd weer. Je kunt eten waar je op dat moment zin in hebt of wat het beste overeenkomt met je huidige voedingspatroon. Wat heb je ’s morgens het liefst? Brood, een smoothie, of liever yoghurt met fruit? En ’s avonds? Gaat je voorkeur uit naar een lekkere pasta, een rijstmaaltijd of wraps? Alles is mogelijk!

 

279366164_693792365184285_8870863756669453987_n.jpg

 

Afvallen zonder trek!
Bij elk recept wordt het verzadigingsgevoel aangegeven. Kies jij vijf maaltijden op een dag met een hoog verzadigingsgevoel, dan garandeer ik je dat je een vol gevoel hebt en nog afvalt ook. Hoe groot de porties zijn maakt gelukkig niet uit, want het gaat om de calorieën. Jij voelt je fit!

Verantwoord afvallen!
Je gaat persoonlijk berekenen hoeveel calorieën jij nodig hebt om op gewicht te blijven en hoeveel calorieën je per dag kan eten en drinken om verantwoord af te vallen. Hierdoor krijg je genoeg voedingsstoffen binnen om goed te kunnen blijven werken, sporten, bewegen en nadenken. Jij voelt je goed!

Vlees, vegetarisch of soms een vleesloze dag? Het kan allemaal!
Bij alle recepten (indien niet standaard vegetarisch) heb je de keuze uit een vlees- of visoptie en een vegetarische variant. Steeds meer mensen worden vegetariër of willen minder vaak vlees eten en in dit boek is daar volledig rekening mee gehouden. Voor elk wat wils!

 

279417212_693793588517496_6669521293662245187_n.jpg

 

Eenpersoonsrecepten!
Alle recepten (op een paar soepen na) zijn voor één persoon. Wij mensen vinden vermenigvuldigen veel makkelijker dan delen. Komt er gezellig een vriendin eten of eet je partner of je gezin met je mee? De ingrediënten zijn heel simpel te vermenigvuldigen, dus je maakt er in een handomdraai een vierpersoonsgerecht van. Lekker makkelijk!

Alle calorieën zijn al voor jou geteld!
Calorieën: je hoeft ze niet te tellen, maar ze tellen wel! Je kunt jezelf niet voor de gek houden, want je lichaam houdt continu de calorieën bij die je inneemt en die je verbrandt. Omdat ze toch al geteld worden, hoef je ze zelf niet te tellen. Het werkt zo: als je kleinere porties gaat eten of andere producten met minder calorieën kun je ook afvallen. Maar ga jij voor zekerheid? In dit kookboek heb ik ze allemaal al voor je geteld. Zo krijg je inzicht in de verschillende producten, het scheelt een hoop tijd en je kan je focussen op andere dingen dan calorieën. Resultaat gegarandeerd!

 

279910934_699257327971122_8359806103740202640_n.jpg

  

Heb je ’s avonds een etentje of feestje? Geen probleem!
In het kookboek staan niet alleen recepten. Ik geef ook mooie tips en voorbeelden hoe je om kan gaan met bepaalde situaties zoals feestjes en etentjes. Zodat jij zonder zorgen heerlijk kan genieten van deze momenten. 

 

280367313_700150897881765_6503617328622552528_n.jpg

 

Geen gedoe met shakes of vasten, geen voortdurend trekgevoel, geen gejojo: dit boek helpt je om verantwoord af te vallen met blijvend resultaat! We gaan geen producten mijden, alles mag en alles kan! Misschien in iets andere porties dan jij gewend bent, maar we gaan onszelf lekker niks verbieden <3

 

Esther_kookboek_kleine-bestanden_onbewerkt-575.jpg

   

Dit kookboek levert je complete dagmenu's met flexibele recepten.
Voelt het als een té groot doel om in één keer het hele boek te gebruiken? Je kunt ook starten door alleen de diners uit dit kookboek te bereiden. De meeste Nederlanders eten 's avonds meer dan 700 calorieën. Met alleen het diner van 500 calorieën kun je al verschil maken.

 

280356483_700981737798681_5578448990829297143_n.jpg

  

Mannen stellen mij de vraag: 'Kan ik het kookboek ook gebruiken?'

Ik heb gekozen voor de doelgroep waarmee ik de meeste werkervaring heb. Dit kookboek is voor vrouwen die willen afvallen. Of, iets uitgebreider: vrouwen die op een verantwoorde manier willen afvallen zonder daarbij veel van hun huidige voedingspatroon te moeten afwijken.

Wie kan dit kookboek nog meer gebruiken?

* Het zijn eenpersoonsrecepten. Wil het hele gezin mee-eten? Verdubbel de ingrediënten.
* De recepten zijn lekker en voedzaam, dus iedereen kan het kookboek gebruiken om een heerlijke maaltijd te bereiden.
* De meeste mannen hebben meer calorieën nodig dan vrouwen om op gewicht te blijven en ze hebben ook meer calorieën nodig om op een verantwoorde manier af te vallen. En hoewel dit boek in eerste instantie gericht is op vrouwen kunnen ook mannen dit kookboek gebruiken. Zij kunnen er net als vrouwen met een hogere totale caloriebehoefte voor kiezen om meerdere tussendoortjes uit het kookboek te nemen, meer calorieën te drinken of ’s avonds bij het avondeten een grotere portie op te scheppen.

Het antwoord is dus: 'Ja!'

lunch bananenpannenkoekjes

 

 

 diner quinoa

 


Het kookboek gaat veel nieuwe inzichten geven en grote impact maken op je leefstijl en weegschaal. 
Klets gezellig met je zussen, vriendinnen of collega's over dit boek.

 

Bestel het kookboek!

 

 

 

 

 

Bootcamp trainingen

> Maandag      Kardinge   
> Dinsdag       
Kardinge   NIEUW!
> Woensdag   
Stadspark
> Donderdag   Kardinge
> Zondag         Noorderplantsoen

Noorderplantsoen, Bootcamp Groningen

   
Zondag 09:30 uur tot 10:30 uur No-run lower
Zondag 11:00 uur tot 12:00 uur Regular

 >> We verzamelen op de Oranjesingel, ter hoogte van nummer 14.

Let op: Op de 1e zondag van de maand zijn de trainingen bij Kardinge. We verzamelen bij Bieskemaar 1, Ballorig.


Stadspark, Bootcamp Groningen

 

Woensdag 18:30 uur tot 19:30 uur Regular/Extreme

 

>> We verzamelen linksachter de Ni Hao, ter hoogte van de jeu-de-Boules-baan.

 

Kardinge, Bootcamp Groningen

 

Maandag

Dinsdag

Donderdag  

 

18:30 uur tot 19:30 uur Regular

10:00 uur tot 11:00 uur Regular   NIEUW!

18:30 uur tot 19:30 uur Lower/Regular

>> We verzamelen bij Bieskemaar 1, Ballorig.

 

 

proefles


  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

btn

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196