The Body Buddy - Doelen halen doe je zo!

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 43

 

 

 

moeten joke

Doelen halen doe je zo!

Bij iedereen, echt iedereen(!) die naar een doel toewerkt staan er zaken tijdens het proces in de weg. Het maakt niet uit of je een fysiek doel hebt of bijvoorbeeld een studie wilt afronden, maar iedereen heeft een zogeheten ‘rugzak’. Dit geldt voor grote ondernemers, topsporters, huisvaders, zakenvrouwen, werknemers etc. In die ‘rugzak’ zitten problemen, gedachten en emoties die ons vaak in de weg zitten om het doel te halen.

Er zijn twee soorten mensen: De ene groep dealt met de problemen, gedachten en emoties en de andere groep mensen laat zich leiden door de problemen, gedachten en emoties.

Ik hoor mensen geregeld het volgende zeggen: “Ik zou wel graag….. willen.” Als ik deze mensen een aantal maanden later weer spreek, willen zij datgene nog steeds. Willen en dromen zijn zaken die alleen maar in ons hoofd rondspelen. Het heeft helaas niks te maken met het behalen van doelen en het creëren van resultaat.

Er zijn voorbeelden te noemen uit de wereld van NLP en positief denken dat er gezegd wordt dat iets ‘graag willen’ beter is dan iets ‘moeten’. De theorie klinkt goed, willen klinkt een stuk prettiger dan moeten, maar in de praktijk zorgt het ervoor, dat het bij willen blijft i.p.v. dat er daadwerkelijk actie wordt ondernomen.

Kijk en luister eens goed naar de mensen om je heen. Heel Nederland wil afvallen, heel Nederland wil strakker en fitter zijn. De personen die het daadwerkelijk bereiken, hebben er een ‘moeten’ van gemaakt. De mensen zijn bereid om te doen wat ze moeten doen om het doel te behalen. Want om een doel te halen is het van belang om acties te doen en andere zaken te laten.

Laten we afvallen als voorbeeld nemen. Om af te vallen moet je een aantal keer in de week trainen, moet je gezonde voedingsstoffen eten en minder gezonde voedingsstoffen laten staan. Je moet op feestjes geregeld ‘nee’ zeggen en kleinere porties eten. Je kunt dit heel graag willen, maar als je de acties niet doet, als je er geen moeten van maakt, wordt het resultaat wat je voor ogen hebt niet behaald.

Zelf heb ik twee zaken in mijn leven waar ik een ‘moeten’ van heb gemaakt, dat zijn mijn bedrijf en mijn lijf. Gisteren was ik de hele dag voedingsschema’s aan het maken en de administratie aan het bijwerken. Om 21.45 uur was het gereed. Ik had die dag nog niet getraind, maar resultaat creëren wat betreft mijn lijf is net zo belangrijk als mijn bedrijf. Ik heb er een ‘moeten’ van gemaakt om op een bepaalde manier te eten en een x aantal keer te trainen in de week. Gisteren stond er een training op mijn schema. Het was 21.45 uur, het regende en er waren genoeg gedachten die door mijn hoofd heen gingen. Maar ik weet dat actie ondernemen het enige is dat daadwerkelijk voor resultaat gaat zorgen.

Zijn er doelen in je leven die je al heel lang wilt behalen? Maak er een ‘moeten’ van! Onderneem de acties die nodig zijn om het resultaat te creëren wat jij voor ogen hebt! Doe de acties net zo vaak, zodat je het net zo goed doet als ademhalen ;-)

  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196