The Body Buddy - REFERENTIE HANS KOOPS, Jahn II Atletiek Stadskanaal

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 36

leuke en spannende dingen ook intensieve sporten uit te voeren. Dit jaar hebben we onder leiding van Esther de Boer van The Body Buddy een Bootcamp training gevolgd, outdoor bij het ‘t Nije Hemelriek in Gasselte. Esther is oud atlete en we hebben haar afgelopen jaar bij de Reünie van onze vereniging benaderd om dit te gaan doen. Hier is positief op gereageerd en zo werden wij op zaterdag 29 september door Esther eens flink onder handen genomen.

Eerst had Esther een Bootcamp uitgezet voor alle pupillen (7 t/m 11 jaar) deze werden op een zeer leuke en enerverende manier getraind. Na een korte warming-up ging deze groep kennismaken met de belangrijke kant van core training. Na de uitleg voor de kinderen wat je ‘core’ is, konden ze aan de slag met sit-ups, planken, oefeningen voor de rug en alles gegoten in een speels en kindvriendelijk jasje. Vervolgens was er even tijd voor een korte pauze en ging de groep daarna bezig met wat loop_ en conditie oefeningen. voor de jongste kinderen werd het programma afgesloten met wat intensieve spelletjes.

Na een korte middagpauze was de eerste groep van de ouderen (11 t/m 27 jaar) aan de beurt. Net als bij de pupillen werd er begonnen met een warming-up om de spieren goed warm te krijgen. Met oefeningen als tijgeren door het gras, opdrukken, sit -ups e.d. werd de toon van de Bootcamp al snel gezet (zweten zullen ze). Ook zij kregen daarna een les core stability waarin de gehele romp goed werd behandeld. Dit werd naast intensief ook als leuk en leerzaam ervaren.

De kern van de les bestond uit een circuittraining,één rustige kennismakingsronde met de onderdelen en één ronde om alles uit te kast te halen. Rennen, touwtje springen, opdrukken, dippen, het hele lichaam is tijdens het circuit aan bod gekomen. Er werd gewerkt in tweetallen: de ene persoon voerde de oefening uit en de ander had ‘actieve’ rust door rond het veld te rennen. Wisselen op signaal, en dat non-stop tot je bij het onderdeel pauze kwam, hier mocht je even 1,5 minuut bijkomen.

Er werd ook nog een stuk over het strand gerend, hierbij werd er opgedrukt, gesprongen, kruiwagen gelopen met tweetallen en nog meer. Daarna nog een stuk teamactiviteit in estafette vorm om vervolgens ook nog af te sluiten met verschillende groepsopdrachten. Na deze groep was de laatste groep aan de beurt (11 t/m 27 jaar), zij werden op dezelfde manier getraind.

"Wij van Jahn II hebben een super geslaagde dag gehad!"

Esther, namens Jahn II heel erg bedankt!

 

Hans Koops

  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196