The Body Buddy - Beste personal trainer

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 43

 

Ondernemer en coach Esther de Boer van  The Body Buddy is voor de vierde keer uitgeroepen tot beste personal trainer van de provincie Groningen.

Tijdens de digitale Dutch Fitness Awards 2021 is zij uitgeroepen tot de beste personal trainer. Haar zeer tevreden Buddies waardeerden Esther met een 9,8. Daarnaast won ze ook de Creativiteit Award voor meest enthousiaste social media campagne rondom haar nominatie.

Sporten in de buitenlucht

Sinds 2013 rijdt Esther met haar busje vol met sportattributen door de stad. Van Vinkhuizen naar het Stadspark en van het Noorderplantsoen naar Kardinge. Met veel oog voor het mentale aspect geeft deze gedreven en enthousiaste trainer van haar bedrijf The Body Buddy bootcamp en 1-op-1 trainingen voor diverse niveaus. Van ‘no-run’ tot ‘extreme’ en alle trainingen zijn buiten. “We zijn met z’n allen al zoveel binnen en buiten sporten is heerlijk!”, aldus Esther de Boer.

Persoonlijke doelen halen

Esther analyseert samen met buddies stapsgewijs iemands gedrag in combinatie met zijn of haar omgeving. Daarbij wordt gekeken per persoon wat het beste werkt voor de klant zodat de persoonlijke doelen echt werkelijkheid worden. “En daarnaast zijn de trainingen ook erg leuk, want gezelligheid is ook heel belangrijk!”

Training, mindset en voeding

The Body Buddy focust zich niet alleen op training, maar ook op mindset en voeding. “Bewegen is heel belangrijk en heel goed voor ons lichaam, maar bij afvallen draait het grotendeels om voeding”, vertelt Esther. “De meeste diëten bestaan uit een vaststaand menu. Hierdoor is het logisch dat het voor veel mensen niet haalbaar is op de lange termijn”.

The Body Buddy kookboek

Daarom heeft The Body Buddy een kookboek geschreven met flexibele menu’s. “Het is een uniek concept”, aldus Esther. De menu’s in het kookboek zijn flexibel, maar bestaan allemaal uit 1700 calorieën. Waarom 1700? Esther ontdekte, door de honderden voedingsschema’s die ze maakte, dat de meeste schema’s die helpen om resultaat te bereiken bestaan uit ongeveer 1700 calorieën.

Maar omdat iedereen anders is, is in dit kookboek een stappenplan opgenomen waarmee elke vrouw kan bepalen wat voor haar de meest ideale hoeveelheid calorieën is.

Het kookboek bestaat uit zes categorieën, van ontbijt, lunches en diners tot snacks. Alle recepten binnen een categorie bestaan uit dezelfde hoeveelheid calorieën en zijn al geteld. Bijvoorbeeld alle lunches bestaan uit 350 calorieën, waardoor het niet uitmaakt of je voor boterhammen, salade, havermout of pannenkoekjes kiest, het resultaat is hetzelfde.

De eenpersoonsrecepten zijn makkelijk te vermenigvuldigen en er is altijd keuze uit vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast wordt per recept het verzadigingsgevoel aangegeven, zodat je kan afvallen zonder trek.

 

 

  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196