facebooklinkedin

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 43

 

 

09 06 2022 studiofotosessie Esther de Boer klein formaat LSFotografie 60

 

Ook vanmorgen kreeg ik weer verschillende mailtjes in mijn ongewenste mailbox: “Val af terwijl u slaapt” en “Burn fat fast, no diet or exercise”. Deze bedrijven sturen deze mailtjes niet voor niks, er zijn nog steeds dames en heren die hierin geloven en hun producten kopen.

Geloof mij, er is maar één manier om af te vallen, maar deze manier kan wel op honderden manieren toegepast worden. Klinkt cool toch?


Een kort theoretisch lesje:


Afvallen is wiskunde. DE enige manier om af te vallen gaat als volgt: eet en drink minder calorieën dan je verbrandt. Punt.


Welke wiskundige informatie heb je nodig?


1 Hoeveel calorieën heb jij nodig om op gewicht te blijven? Zoek op Google naar de Harris Benedict Formule, wees eerlijk tijdens het invullen
😉


2 Hoeveel calorieën mag je eten en drinken om je realistische doel te halen?
7000 kcal is 1 kilo. Er zitten 7 dagen in een week, dus als je 500 kcal per dag minder eet en drinkt dan je verbrandt, val je 500 gram per week af. Vaak is 300 tot 400 kcal winst per dag realistisch. Dan val je dus 300 tot 400 gram per week af.


3 Stel je voor dat er 2100 kcal uit de Harris Benedict Formule komt en je wilt elke dag 1700 kcal gaan eten en drinken, hoe doe je dat?
En nu komen we bij mijn tweede waarheid: er zijn honderden manieren! Want jij mag die 1700 kcal helemaal zelf invullen (en ook als er een ander getal uit de berekening komt). Tof hè? 7 Snickers of 34 komkommers, oké even serieus. Ik zal wat voorbeelden noemen:

3a) Je wilt geen calorieën tellen, maar op dit moment val je niet af? Ga minder eten en drinken dan je normaal gesproken doet. Een boterham minder, geen tweede keer opscheppen, laat het taartje op het werk wat vaker staan, enz. (Je krijgt dus minder calorieën binnen, zonder exact te weten hoeveel minder).

3b) Je gaat calorieën tellen door alle verpakkingen te lezen en zelf alles op te tellen (uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het een tijdrovend klusje is).

3c) Je gaat calorieën tellen met behulp van een applicatie waar je al je producten die je eet kan invullen.

3d) 1700 kcal is trouwens een gemiddelde. Je mag dus 11900 calorieën per week eten en drinken. Je kan er dus voor kiezen om de ene dag 1600 kcal te nemen en de volgende dag 1900.

3e) Bovenstaande maakt één heel belangrijk ding duidelijk! Je mag gewoon aardappels, je mag zeker een boterham, je hoeft niet elk taartje over te slaan en je mag lekker uit eten. Ik ben geen voorstander van het elimineren van producten. Eiwitten, vetten, koolhydraten, we hebben ze allemaal nodig. Ja echt waar, ook koolhydraten, carbs! Superbelangrijke brandstof tijdens het sporten en voor onze hersenen! (Waarschijnlijk wel ietsje minder dan dat je nu eet en drinkt.)

3f) Geen zin om te tellen? Wil je wel exact weten dat je 1700 kcal binnenkrijgt? Wil je helemaal zelf weten wat je eet en drinkt en wanneer? Dan heb ik DE oplossing voor je:


>>>VAL AF TERWIJL U SLAAPT<<<

Haha, grapje😉
Klik op de link en je leest alles over mijn kookboek <3

Liefs, Esther

 

 

 

 

 

Bij The Body Buddy kun je:

 • Een betere conditie krijgen
 • Afvallen
 • Spiermassa opbouwen
 • Tips over voeding krijgen
 • Persoonlijke doelen halen
 • Blessures voorkomen
 • Wekelijks sportief bezig zijn
 • Balans in lichaam en geest krijgen
 • En nog veel meer!

Bootcamp trainingen

> Maandag      Kardinge   
> Dinsdag       
Kardinge   NIEUW!
> Woensdag   
Stadspark
> Donderdag   Kardinge
> Zondag         Noorderplantsoen

Noorderplantsoen, Bootcamp Groningen

   
Zondag 09:30 uur tot 10:30 uur No-run lower
Zondag 11:00 uur tot 12:00 uur Regular

 >> We verzamelen op de Oranjesingel, ter hoogte van nummer 14.

Let op: Op de 1e zondag van de maand zijn de trainingen bij Kardinge. We verzamelen bij Bieskemaar 1, Ballorig.


Stadspark, Bootcamp Groningen

 

Woensdag 18:30 uur tot 19:30 uur Regular/Extreme

 

>> We verzamelen linksachter de Ni Hao, ter hoogte van de jeu-de-Boules-baan.

 

Kardinge, Bootcamp Groningen

 

Maandag

Dinsdag

Donderdag  

 

18:30 uur tot 19:30 uur Regular

10:00 uur tot 11:00 uur Regular   NIEUW!

18:30 uur tot 19:30 uur Lower/Regular

>> We verzamelen bij Bieskemaar 1, Ballorig.

 

 

proefles


 • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
  Femke Thole
 • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
  Donald van der Werff
 • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
  Hanneke Oostendorp

btn

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196