The Body Buddy - Mindset & Tips Oktober 2019

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 43

 

 

mindset en tips oktober 2019 fabels

 

De maand oktober staat in het teken van fabels.

Fabel 1:
Je buikspieren worden zichtbaar als je buikspieroefeningen doet.

 

Hoeveel mensen zie jij in de sportschool meedoen aan een buikspierkwartier of zelf hun buikspieren trainen? Hoeveel mensen daarvan hebben zichtbare buikspieren?

Om je buikspieren te zien is het nodig om een laag vetpercentage te hebben. Voor mannen is het normaal om tussen de 8 en de 20% vet te hebben. Voor vrouwen is het normaal om tussen de 21 en 33% vet te hebben.
Zichtbare buikspieren ontstaan pas onder de 15% vet en vaak nog wat lager.
Voor een vrouw is het dus sowieso niet normaal en bevorderend voor de gezondheid om een lange periode zichtbare buikspieren te hebben.
Voor mannen zijn er geen smoesjes

Met hele zware squats, deadlift, planken, core-oefeningen met weerstand, etc. worden de buikspieren zéker getraind, maar zolang er een laag(je) vet overheen zit gaan ze niet zichtbaar worden.

En je raad het al....
Minder calorieën eten en drinken over een lange periode gaat ervoor zorgen dat het vet over je gehele lichaam langzaam gaat verdwijnen, waardoor uiteindelijk de buikspieren zichtbaar worden.
@Social media op 07-10-2019

 

Fabel 2:
Vrouwen moeten niet te veel krachttraining doen, want dan worden ze te breed.

Hoeveel 'te' brede vrouwen ken jij? Ja, je ziet de Fitnessatleten en bodybuilders op Instagram langskomen. Maar hoeveel ken jij er persoonlijk?
Gaan er veel dames die je kent naar de sportschool of doen ze aan Bootcamp?

Wij vrouwen hebben standaard een hoger vetpercentage dan mannen. Het is voor een man al hard werken om breed te worden, laat staan voor een vrouw.

Hoe vaak trainen de meeste mensen? 1, 2, misschien 3 keer per week. Ga er maar vanuit dat je als vrouw zijnde zeker 5 x per week aan hele zware gewichten moet hangen en met zware gewichten moet sleuren om breed te worden.
Was je dat van plan? 5 x krachttraining elke week, consequent jarenlang? De meeste mensen niet. Het ligt er ook nog aan hoe je traint. Met lichte gewichten en veel herhalingen ga je niet breed worden. Daarnaast speelt voeding ook een hele belangrijke rol.

Waarom juist krachttraining als vrouw:
Mooiere vormen;
Fysiek sterk zijn;
Mentaal sterk zijn;
Iets meer kcal verbranden omdat spier meer kcal verbrandt dan vet;
Pezen, banden en spieren sterker maken, zodat je botten minder snel breken;
Etc.

Je word niet in 1 dag slank en ook niet in 1 dag breed. Dus mocht je na jaren trainen in je eigen ogen wel te breed gaan worden... Dan kun je dan nog altijd een tandje terugschakelen.

@Social media op 14-10-2019

 

Fabel 3:
Als je 10.000 stappen per dag zet is je verbranding van calorieën veel hoger.

Hoeveel stappen zet jij gemiddeld per dag en waarom doe je dat?

Ik hoor mensen om me heen zeggen dat ze meer dan 10.000 stappen per dag zetten om meer te verbranden.
Natuurlijk ligt je verbranding hoger als je de stappen WEL zet, dan wanneer je de stappen niet zet.

10.000 stappen is ongeveer 7 km. Hier doe je gemiddeld 1 uur en 20 min over en hier verbrand je gemiddeld zo'n 320 tot 400 calorieën mee. (Ligt aan je lengte, leeftijd, gewicht, geslacht, hartslag).
Dat zijn er wel wat, maar zeker niet woww wat veel

Het dagelijks halen van de 10.000 stappen gaat meer om:
Meer bewegen en minder zitten!
@Social media op 21-10-2019

 

Fabel 4:
Als je na 20 uur eet word je dik.

Als je elke dag 2000 kcal mag om op gewicht te blijven en je eet gemiddeld elke dag om 10 uur 's morgens 300 kcal, om 12.30 uur 400 kcal, om 18 uur 600 kcal en om 21 uur 700 kcal, dan blijf je op hetzelfde gewicht.
Als je elke dag 1800 kcal mag om op gewicht te blijven en je eet gemiddeld elke dag om 11 uur 600 kcal en om 22 uur 1200 kcal, dan blijf je op hetzelfde gewicht.
Ik kan elk willekeurig voorbeeld noemen. Eet/drink je consequent over een lange periode minder kcal dan val je af, bij meer dan kom je aan en bij evenveel dan blijf je op hetzelfde gewicht.

Het tijdstip doet er niet toe!
Waarom denken mensen van wel?
Omdat ze vaak t/m het diner al bijna op de calorieën zitten die ze mogen hebben om op gewicht te blijven en vervolgens 's avonds na 20 uur voor producten kiezen die veel calorieën bevatten. Zoals: chocolade, chips, alcohol, kaas, worst.
Mensen kiezen na 20 uur niet vaak voor: magere kwark, fruit en groenten.
De eerste voorbeelden mogen ook zeker na 20 uur!! Zolang je onder of op de kcal blijft die je mag, maakt het niks uit. Vaak is dan wél het geval dat je er maar een hele kleine portie van kunt nemen om niet over de kcal heen te gaan en een kleine portie van die producten is ook verstandig als je gezondheid belangrijk voor je is.
@Social media op 28-10-2019

 

 

 

  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196