The Body Buddy - Het reptielenbrein

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 43

 

 

 

 

the three brains

Heeey!

Ken jij het reptielenbrein?

Het is een heel irritant deel van je brein, dat wil dat je doet wat je altijd al deed. Het reptielenbrein wil dat je overleeft, dat je in je comfortzone blijft en daarnaast is het een ‘excuus-machine’.

Als jij besluit om morgen om 06.00 uur op te staan om te gaan hardlopen, dan zal het reptielenbrein behoorlijk gaan opspelen. Zodra de wekker gaat, begint de excuus-machine z’n werk te doen.

“Ik lig nu heerlijk in mijn bed”.

“Ik moet vandaag nog heel hard werken”.

“Het is niet handig om vandaag spierpijn te krijgen, ik kan beter morgen beginnen”.

Naast o.a. deze excuses wil het deel van je brein altijd comfort. We zitten liever met een biertje of een wijntje op de bank te Netflixen, dan dat we tomaatjes en komkommer eten en keihard studeren.

Het is heel normaal dat je bovenstaande gedachten hebt en altijd voor comfort wilt gaan. We hebben allemaal te maken met het reptielenbrein!

Om van je dromen daadwerkelijk realiteit te maken, dus resultaat te boeken:

Moet je uit de comfortzone komen en leren dealen met je reptielenbrein!

Maar hoe?

Ik geef je drie tips!

 1. Nu je weet dat je reptielenbrein bestaat, kun je er rekening mee houden dat deze gedachten altijd door je hoofd gaan;
 2. Identificeer je niet met het reptielenbrein, maar observeer het reptielenbrein. Dus als er een ‘comfortabele gedachte’ door je hoofd gaat i.p.v. een ‘groei gedachte,’ spreek de gedachte dan hardop uit en ga vervolgens doen wat nodig is, om je doel te bereiken;
 3. Zolang je in gedachten bent kan het reptielenbrein ‘lekker’ z’n werk doen. Zorg ervoor dat je continue de geluiden om je heen hoort ( het tikken van de klok, vogeltjes die fluiten, auto’s die langsrijden), zolang je ‘uit je hoofd’ bent onderneem je actie!

 

Succes!

 

 

 • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
  Femke Thole
 • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
  Donald van der Werff
 • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
  Hanneke Oostendorp

KvK:  56945353 BTW-id: NL001398892B63 Melisseweg 17F 9731 BM Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196