facebooklinkedin

6nov.2016 bootcamp Kardinge Esther de Boer klein formaat LSfotografie 43

 

Recepten

Op internet is de WERELD aan recepten te vinden.
Bij lang niet alle recepten staan de calorieën erbij. 
Er kunnen heel veel goede voedingsstoffen instaan,
maar uiteindelijk draait het bij fysieke doelen om
de calorieën. 
Wil jij weten hoeveel energie er in een recept zit? 
Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! 
Wil je hier helemaal niks van weten? 
Negeer de hoeveelheden en geniet
gewoon lekker van de heerlijke recepten!


 

29-06-2017

thaise curry

 

Thaise groene curry

 

Ingrediënten: Calorieën:
50 gram surinaamse rijst 177
25 gram ui 9
5 gram knoflook 7
100 gram courgette 27
100 gram paprika 26
100 gram aubergine 25
100 gram tomaat 20
100 gram champignons 29
150 ml Bon coco kokosmelk klappermelk light 86
30 gram Koh Thai Green Curry Paste 17
3 gram kokosolie 27
87 gram tofu, 60 gram vegetarische balletjes of 90 gr kip 100
3 gram kokosolie 27
Calorieën totaal: 577

 

Bereiding:

Weeg de ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Doe de rijst in een pan met kokend water en kook de rijst op een zacht vuurtje voor 15 minuten. Snijd alle groenten. Maak 3 gram kokosolie warm in een wok, fruit de knoflook en ui en voeg alle groenten toe. Bak in een andere pan met 3 gram kokosolie de tofu, vega balletjes of kip. Voeg de kokosmelk en de koh thai green curry paste toe aan de groenten en roer goed door. Giet de rijst af in een vergiet. * optioneel: roer de rijst door de groenten. Serveer vega of kip ernaast.

 


 

31-05-2017

couscous2

 

Couscous-salade nummer 2

 

Ingrediënten: Calorieën:
30 gram volkorencouscous 104
kwart groentenbouillonblokje 3
80 gram kikkererwten 96
tomaten, 100 gram 20
50 gram vegetarische balletjes (of kip) 88
2 gram kokosolie 18
kruiden naar keuze 10
25 gram avocado 50
1 ei 75
Eventueel 2 eetlepels magere yoghurt 4
Calorieën totaal: 468

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten. Kook het ei 6-7 minuten. Doe een kwart groentenbouillonblokje bij de 30 gram couscous. Kook water in de waterkoker. Zet de volkorencouscous net iets onder water, roer het bouillonblokje er doorheen en laat het water geheel opgenomen worden door de couscous. Snijd de vegetarische balletjes in stukjes en bak deze in 2 gram kokosolie. Snijd de tomaten, het gekookte ei en avocado in stukjes. Was de 80 gram kikkererwten. Roer alle ingrediënten door de couscous, voeg als laatste eventueel 2 eetlepels magere yoghurt toe.

 

 


 

23-05-2017

broccolipureeee

 

Broccolipuree met tempeh of kip en ei

 

Ingrediënten: Calorieën:
400 gram broccoli 116
20 gram pesto 90
100 gram tomaat 30
120 gram tempeh of 150 gram kipfilet 174
2 gram kokosolie 18
1 gekookt ei 75
kruiden naar keuze 10
Calorieën totaal: 513

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten. Was de broccoli en kook het 12 minuten. Kook het ei 6 minuten en laat schrikken. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes. Snijd de tempeh in plakken of de kipfilet in stukjes en bak in 2 gram kokosolie beide kanten goudbruin. Giet het water van de broccoli af en pureer de broccoli, voeg 20 gram pesto en kruiden naar keuze toe.

 


 

14-04-2017

pasta courgette

 

Courgette-spaghetti met avocado-pesto

 

Ingrediënten: Calorieën:
300 gram courgette 81
1 ei 75
halve teen knoflook 4
50 gram avocado 100
halve limoen, 30 ml 10
verse basilicumblaadjes, 5 gram 2
100 gram snoeptomaatjes 31
8 ml olijfolie 70
zout en peper               0
80 gram kipfilet of 60gr tempeh 88
3 gram kokosolie 27
Calorieën totaal: 488

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Kook het ei 6 minuten en laat vervolgens schrikken. Mix de knoflook, avocado, basilicum, limoen en olijfolie in een keukenmachine, blender of met de staafmixer. Snijd de courgette in plakken en vervolgens in dunne spaghettisliertjes, met een kaasschaaf en een mesje of met een spirelli. Je kunt de courgette 2 minuten koken, rauw gebruiken of in een koekenpan bakken. Meng de courgettesliertjes en de pesto door elkaar. Halveer de snoeptomaatjes, snijd het ei in stukjes en verspreid deze over de pasta. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Bereid de kip of tempeh in 3 gram kokosolie en eet naast of door de courgette-spaghetti.

 


 

05-04-2017

kip met waldorfsalade

 

Kip met waldorfsalade en zoete couscous

 

Ingrediënten: Calorieën:
35 gram volkorencouscous 121
20 gram rozijnen 65
80 gram kipfilet 88
1 theelepel kipkruiden 5
4 gram kokosolie 36
3 stengels bleekselderij 32
1 kleine appel 54
halve kleine sinaasappel 24
100 ml magere yoghurt 33
walnoten, 15 gram 102
kruiden naar keuze 10
Calorieën totaal: 570

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten. Doe de couscous in een pan en voeg al roerend 100ml water en de rozijnen toe. Laat het daarna met een deksel op de pan rustig 10 min. staan (zonder vuur, geen fornuis). Kruid de kipfilet met de kipkruiden. Verhit de wok met kokosolie. Bak de kipreepjes in circa 8 min. op laag vuur en haal ze vervolgens uit de wok. Snijd alle groenten. Meng de bleekselderij, appel, sinaasappel, walnoten en yoghurt en breng op smaak met kruiden naar keuze. Voeg de couscous bij de kip en eet dit met de waldorfsalade.

 


 

28-03-2017

bananen cake

 

Bananencake

 

Ingrediënten: Calorieën:
2,5 banaan, 290 gram 249
1 theelepel bakpoeder, 4 gram 15
60 gram walnoten 405
50 gram volkoren speltmeel 179
1 theelepel kaneel, 4 gram 12
1 theelepel honing, 10 gram 32
2 eieren 150
Calorieën totaal: 1042
8 plakken, calorieën per stuk: 130

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak 2 bananen en roer de 2 eieren er doorheen. Voeg vervolgens de 50 gram speltmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel honing en 1 theelepel bakpoeder toe. Roer het goed door elkaar. Hak 40 gram walnoten in kleine stukjes en roer deze er ook doorheen. Doe bakpapier in een bakblik. Doe het mengsel erin. Snijd de halve banaan in kleine plakjes en de overige 20 gram walnoten in stukjes. Decoreer het mengsel met de plakjes banaan en stukjes walnoot. Doe de cake 35 minuten in de oven, even prikken tussendoor.

 


 

21-03-2017

rode curry

 

Red Sweet Curry

 

Ingrediënten: calorieën:
100 gram zoete aardappel 96
70 gram kikkererwten 84
200 gram bloemkool 48
100 gram courgette 27
1 teentje knoflook, 6 gram 8
1 theelepel gemberpoeder 6
8 ml olijfolie 70
1 theelepel currypasta, Koh thai green curry paste (of rode of gele) 10
125 ml kokosmelk, light 86
snufje zout               0
50 gram ui 14
7 gram koriander (optioneel) 3
80 gram kipfilet 88
3 gram kokosolie 27
Calorieën totaal: 567

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Kook de zoete aardappel, courgette en bloemkool in een laagje water met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar. Sauteer de knoflook, ui en gember in de olie met een beetje water in een andere pan. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Mix de currypasta er doorheen en laat het geheel 1 minuut bakken, zodat het warm wordt. Bereid de kipfilet in 3 gram kokosolie. Giet het water van de aardappels, courgette en bloemkool af en mix dit met de knoflook, gember, olijfolie en currypasta uit de pan samen met de kokosmelk en het zout. Stamp het geheel door elkaar, maar zorg ervoor dat er nog wel wat 'bite' blijft. Doe als laatste de kikkererwten erbij en laat het geheel nog even nagaren. Optioneel: serveer met verse koriander.

 


 

14-03-2017


pasta met rucola2

Volkorenpasta met gerookte zalm 

 

Ingrediënten: Calorieën:
40 gram volkorenpasta                              141
halve limoen 12
2 theelepels honing, 20 gram 64
1 theelepel mosterd, 10 gram 7
15 gram peterselie vers of potje 5
75 gram gerookte zalm 146
75 gram rucola 17
100 gram, 1 kleine appel 60
100 gram tomaat 20
1 ei 75
Calorieën totaal: 547


Bereiding:

Weeg alle ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Snijd de appel, tomaat en de gerookte zalm in stukjes. Kook de pasta in 8 minuten gaar. Kook het ei 6-7 minuten. Meng de limoensap, honing, mosterd en peterselie in een kommetje. Giet de pasta af. Meng de gerookte zalm, rucola en appel door de pasta. Meng de dressing erdoor. Leg de tomaten en ei bovenop de salade.



 

07-03-2017 

pastinaaksoep

 

Pastinaaksoep

Ingrediënten: Calorieën:
500 gram pastinaak 71
50 gram ui 5
10 gram knoflook 4
1 groentenbouillonblokje 3
1 liter water               0
kruiden naar keuze 5
Calorieën totaal: 88

 

Bereiding:

De ingrediënten zijn voor 4 kommen en de calorieën ernaast voor 1 kom soep.
Weeg alle ingrediënten. Snijd de ui en de knoflook in stukken. Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Doe alle ingrediënten in een pan en kook de soep 20 minuten. Voeg kruiden naar keuze toe. Pureer met een staafmixer, het wordt een dikke soep.

 




28-02-2017

wrap pizza

 

Wrap-pizza

Ingrediënten: Calorieën:
1 kleine meergranenwrap van tortilla wraps of 1whole wheat tortilla 125
tomatenpuree, 50 gram 48
teentje knoflook, 5 gram

7

Ui, 25 gram 6
60 gram vegetarische balletjes of 90 gram kipfilet 106
Olijfolie, 4 ml 35
Courgette, 50 gram 14
Paprika, 60 gram 15
Geraspte 30+ kaas, 40 gram 100
Calorieën totaal: 456

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten. Snijd alle groenten in stukjes. Bak de vegetarische balletjes of de kip in 4 ml olijfolie. Verwam de oven voor op 170 graden. Smeer de kleine meergranenwrap of de whole wheat tortilla in met 50 gram tomatenpuree. Verdeel de stukjes knoflook, ui,paprika, courgette, vegetarische balletjes of kip over de wrap. Doe de wrap zo'n 15 minuten in de oven.

 


 


21-02-2017

 groene soep

 

Super simpele groene soep

Ingrediënten voor 4 kommen: Calorieën:
ui, 50 gram 13
courgette, 300 gram 22
broccoli, 300 gram (of champignons) 20
wortel, 100 gram 9
1 groentenbouillonblokje, 12 gram 7
1 liter water 0
kruiden naar keuze 10
Calorieën totaal: 81

 

Bereiding:

De ingrediënten zijn voor 4 kommen en de calorieën ernaast voor 1 kom soep.
Weeg alle ingrediënten m.b.v. een keukenweegschaal. Was de groenten en snijd alle groenten in stukken. Doe alle ingrediënten in een pan en kook de soep 20 minuten. * Optioneel: pureer alles, het wordt een dikke soep. Eet de soep als lunch, tussendoortje of als voorafje. Bewaar de overige soep in de koelkast of in de vriezer.

 




14-02-2017

couscous recept


De ALLERLEKKERSTE couscous-salade

Ingrediënten:  Calorieën:
45 gram volkorencouscous 156
Kwart groentenbouillonblokje 3
avocado, 30 gram 60
10 ml verse citroensap 3
tomaat, 100 gram 20
2 AH verse dadels in stukjes, 46 gram 80
rode paprika, 100 gram 26
komkommer, 150 gram 21
stengels bosui, 40 gram 13
30 gram verse kaasblokjes light 22+ 50
Calorieën totaal:           432

 

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten m.b.v. een keukenweegschaal. Doe een kwart groentenbouillonblokje bij de couscous. Kook water in de waterkoker. Zet de volkorencouscous net iets onder water, roer het bouillonblokje er doorheen en laat het water geheel opgenomen worden door de couscous. Snijd de avocado en doe er wat citroensap overheen. Snijd de tomaat, dadel, rode paprika, komkommer, bosui en apetina verse kaasblokjes in stukjes en roer alle ingrediënten door de couscous.

 


 

 

 

 

Bij The Body Buddy kun je:

  • Een betere conditie krijgen
  • Afvallen
  • Spiermassa opbouwen
  • Tips over voeding krijgen
  • Persoonlijke doelen halen
  • Blessures voorkomen
  • Wekelijks sportief bezig zijn
  • Balans in lichaam en geest krijgen
  • En nog veel meer!

Bootcamp trainingen

Noorderplantsoen, Bootcamp Groningen
Maandag 18:30 uur tot 19:30 uur
Zondag 10:15 uur tot 11:15 uur
Zondag 11:30 uur tot 12:30 uur Lower Intensity

 

>> We verzamelen op de Oranjesingel, ter hoogte van het basketbalveld.

Op de 1e zondag van de maand zijn de trainingen (Regular en Lower Intensity Bootcamp) bij Kardinge. We verzamelen bij Bieskemaar 1, Ballorig.
 
Stadspark, Bootcamp Groningen
Woensdag 18:30 uur tot 19:30 uur
 

>> We verzamelen linksachter de Ni Hao, ter hoogte van de jeu-de-Boules-baan.

 
Kardinge, Bootcamp Groningen
Donderdag   18:30 uur tot 19:30 uur Lower/Regular
>> We verzamelen bij Bieskemaar 1, Ballorig.

 

 

proefles


  • Esther is een super leuke meid, die je stimuleert om door te gaan, en daarnaast geeft ze ook goede begeleiding. Ze weet precies waar ze mee bezig is, en je ziet aan alles dat ze het met passie doet.
    Femke Thole
  • Esther de Boer bezit alle kwaliteiten van een goede trainer. Haar trainingen zitten perfect in elkaar, vol variatie in oefeningen en trainingsvormen. Bootcamp heeft mijn leven veranderd!
    Donald van der Werff
  • Het is Esther gelukt om mij plezier te laten beleven in het sporten en mijn gestelde doelen zijn behaald, zonder haar zou me dit nooit gelukt zijn!
    Hanneke Oostendorp

btn

KvK:  56945353 BTW: NL102819580B01 Isebrandtsheerd 16 9737 LG Groningen E-mail: info@thebodybuddy.nl tel: 06-21448196